L'autoproclamat president Juan Guaidó i diputats opositors haurien entrat per la força al Parlament veneçolà després que l'Assemblea Nacional de Veneçuela (Parlament) hagués iniciat aquest dimarts una sessió legislativa sense la presència de cap dels diputats antichavistes que reconeixen a Juan Guaidó com a president d'aquest cos i sense ell mateix.

La sessió ha començat amb un grup de diputats opositors cridant que el debat és il·legítim ja que no existeix el quòrum reglamentari segons el qual es requereixen 84 diputats per començar les discussions.

"No hi ha quòrum, això és il·legítim", repetia a crits la diputada Manuela Bolívar des de la llotja de premsa del Palau Federal Legislatiu, mentre que el grup de chavistes l'observava des de baix i es burlaven de la situació. Minuts més tard el petit grup opositor va abandonar l'hemicicle de sessions després de ser callat pels aplaudiments dels oficialistes que no van aturar el debat i van començar amb el primer punt de la seva agenda: l'escassetat de combustible.

La sessió està encapçalada per Luis Parra, a qui el chavisme i alguns diputats dissidents de la coalició opositora que van ser expulsats dels seus partits en les últimes setmanes van investir com a president diumenge passat en una sessió inusual. Parra, que va saltar a la fama el mes passat en ser assenyalat per corrupció i presumptes favors al Govern de Nicolás Maduro, va ser fins al novembre un defensor de Guaidó, a qui reconeixia com a president encarregat de Veneçuela.

Diumenge passat, les forces de l'ordre van impedir l'entrada de Guaidó a la seu del Parlament i, tanmateix, hores més tard va ser reelegit a les instal·lacions d'un diari com a president de la Cambra amb 100 dels 167 vots en joc.

Efe ha constatat que Guaidó i diverses desenes de diputats estan retinguts als afores del Parlament per un cordó de la Policia militaritzada, després d'arribar junts al Palau Legislatiu.