Diputats chavistes de l'Assemblea Nacional de Veneçuela (AN, Parlament) han elegit avui com a president de l'organisme a Luis Parra, antic membre del partit Primero Justicia, en un breu debat al qual no hi ha arribat Juan Guaidó, retingut durant hores per la Policia als voltants del palau legislatiu.

El diputat veneçolà Luis Parra ha estat elegit aquest diumenge com a president del Parlament amb els vots dels diputats chavistes, i ha afirmat que el líder opositor Juan Guaidó, reconegut com a president interí per gairebé 60 països, "és el passat".

Als afores, i ja superats tots els controls policials menys un, Guaidó ha provat d'entrar al recintes assaltant fins i tot la tanca, però les autoritats li ho han impedit.

Per tot això, l'oposició ha qualificat com un "cop al Parlament" l'elecció de Parra.

El coordinador de Primer Justícia i delegat per Guaidó per a les Relacions Exteriors de Veneçuela, Julio Borges, ha alertat en el seu compte de Twitter "que la dictadura sense quòrum juramenta en una junta directiva il·legal i insconstitucional".

"Ells no representen al poble veneçolà, és una maniobra per provar d'imposar a un grup de còmplices de Maduro i el seu règim en l'Assemblea Nacional", ha escrit Borges.

En un sentit similar s'ha expressat el partit Voluntat Popular (VP), del qual forma parteix Guaidó, que ha assegurat que "sense vots ni quòrum reglamentari, diputats del PSUV intenten juramentar la falsa directiva. Això és un cop al Parlament".