El Congo ha detectat un segon brot mortal del virus de l’ebola. El ministeri de Salut congolès ha indicat aquest dilluns que ha identificat sis casos de virus de l’ebola a la província d’Equateur, una regió interior del riu Congo. Quatre persones haurien mort.

La província d'Equateur ja va patir un brot relativament petit d'ebola el 2018, que va infectar 53 persones i en va matar 29. Aquest brot va ser controlat quan els funcionaris sanitaris van desplegar ràpidament la vacuna a diverses ciutats i pobles, inclòs Mbandaka, un port comercial del riu Congo.

El nou brot ha aparegut en un moment ja perillós per al Congo. El ministeri de Salut ja estava tractant en aquests moments el brot de xarampió més gran del món, i a més el ministre va dir que dilluns havia identificat 3.195 casos de coronavirus confirmats. La majoria dels casos de coronavirus, 2.896, han estat a Kinshasa, una de les ciutats més poblades de l'Àfrica.

El virus de l’ebola suposa ara un altre repte per als funcionaris del ministeri de Salut, que intentaran contenir-lo abans que qualsevol persona infectada pugui pujar a un vaixell o a un ferri al riu. Mbandaka es troba a uns 200 quilòmetres de Kinshasa.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat