Un tiroteig a una església d'Hamburg ha deixat almenys set morts i vuit ferits, segons la policia alemanya. Mitjans com Bild asseguren que el lloc dels fets és un temple dels Testimonis de Jehovà i que la xifra de víctimes mortals pot augmentar, així com la xifra de ferits. La policia apunta que es tracta d'un sol tirador. "A l'actual estat de la situació assumim que va ser un l'autor. Les mesures policials a la zona s'aixecaran progressivament. Les investigacions continuen", han informat les autoritats a través de les xarxes socials. A més, la policia ha trobat una "persona sense vida" que creuen que podria ser un autor al centre, però les investigacions encara estan en curs.

Alguns usuaris de Twitter han compartit vídeos del desplegament d'emergències a la zona. La policia parla d'una "gran situació", amb desenes i desenes de cotxes als llocs dels fets.

L'alcalde d'Hamburg Peter Tschentscher (SPD) va escriure a Twitter al vespre. "Els informes d'Alsterdorf/Groß Borstel són impactants. El meu més sentit condol a les famílies de les víctimes. Els serveis d'emergència estan treballant a tot arreu per localitzar els autors i aclarir els antecedents".

Temple dels Testimonis de Jehovà a Hamburg Google Maps

Temple dels Testimonis de Jehovà a Hamburg / Google Maps

La policia d'Hamburg està informant a través de les xarxes socials de les darreres novetats de l'operatiu que ha hagut de desplegar a causa del tiroteig.

 

 

De moment, asseguren les forces de seguretat, no hi ha informació fiable sobre el mòbil del crim. La policia ha demanat a la població que no comparteixi suposicions no assegurades i que tampoc es difonguin rumors.

El diari Bild publica el testimoni d'un portaveu policial: "Hem rebut trucades cap a les 9.15 hores de la nit, avisant-nos que se sentien trets". Els agents que es trobaven a prop del lloc s'han dirigit a l'església i han pogut sentir algun tret quan entraven al temple. El setè mort l'haurien localitzat al pis superior.

Missatge de l'alcalde

L'alcalde d'Hamburg, Peter Tschentscher (SPD), ha escrit a Twitter. "Els informes d'Alsterdorf/Groß Borstel són impactants. El meu més sentit condol a les famílies de les víctimes. Els serveis d'emergència estan treballant a tot arreu per localitzar els autors i aclarir els antecedents".