Almenys sis persones han mort avui i una trentena han resultat ferides -un espanyol entre ells- després de l'atac perpetrat avui contra un complex hoteler de Nairobi. Cinc persones han mort en un restaurant d'aquestes instal·lacions a l'esclatar un cotxe bomba en el qual es trobava un suïcida, que també ha mort.

atemptat nairobi - efe

El Ministeri d'Exteriors ha confirmat que un espanyol resident a Nairobi ha resultat ferit en l'atac i que el seu estat no és greu. Fonts del Ministeri d'Exteriors han afegit que l'ambaixada d'Espanya a Nairobi segueix de prop els esdeveniments i està en contacte amb el ferit, així com amb les autoritats locals.

Els serveis d'emergències continuen treballant a la zona, i la Creu Roja està evacuant ferits als hospitals, a més de donar-los suport psicosocial, segons ha informat l'organització. Els familiars de les possibles víctimes estan anant als hospitals a la recerca dels seus éssers estimats.

atemptat nairobi - efe

Criminals armats

Una explosió i trets s'han sentit avui sobre les 15.00 (12.00 GMT) al complex 14 Riverside al barri de Westlands, on es troba el luxós hotel DusitD2, que sol celebrar nombroses conferències.

L'inspector general de la Policia de Kènia, Joseph Boinnet, ha informat de què les forces de seguretat i d'emergència han estat immediatament mobilitzades i "estan bregant amb la situació", atès que els residents "han estat evacuats de la zona".

"Som conscients que hi ha criminals armats encara a l'hotel i les forces especials estan actualment neutralitzant-los", ha subratllat l'inspector general en la seva última compareixença davant la premsa.