Una periodista de 29 anys va morir a conseqüència de ferides de bala durant una sèrie d'aldarulls que van tenir lloc dijous a la nit a Derry (Irlanda del Nord) en uns fets que la policia està tractant avui com a "terrorisme".

La policia d'Irlanda del Nord ja ha obert una investigació per assassinat i va apuntar aquest divendres a dissidents republicans com a possibles autors de la mort de la reportera Lyra McKee. L'inspector en cap adjunt del cos policial d'Irlanda del Nord, Mark Hamilton, va indicar aquest divendres en una roda de premsa que "és probable que el Nou IRA estigui darrere" d'aquesta mort.

El succés es va produir durant una nit d'actes violents en l'àrea de Creggan, a la ciutat de Derry, en la qual també es van produir llançaments de bombes de gasolina contra vehicles policials, després d'una sèrie de batudes empreses a la zona.

Hamilton va dir que sobre les 23.00 GMT de la nit de dijous, "un pistoler va aparèixer (en aquesta zona) i va començar a disparar contra la policia". "Lyra McKee, una jove de 29 anys, va resultar ferida. Va ser treta de la zona en un cotxe policial fins a l'hospital Altnagelvin però desafortunadament, va morir", va agregar.

"Creiem que això és un acte terrorista, creiem que ha estat perpetrat per dissidents republicans violents; la nostra valoració en aquest moment és que és probable que el Nou IRA hi estigui darrere i això constitueix la nostra primera línia d'investigació", va afirmar.

Durant les batudes policials, els agents buscaven armes de foc que poguessin ser fetes servir durant el període festiu de Setmana Santa, va revelar l'agent, que va indicar que ahir a la nit es van llançar més de 50 bombes de gasolina contra la policia i es van incendiar dos vehicles policials en aquests aldarulls.

A llista de periodistes menors de 30 anys de Forbes

Una altra reportera que es trobava a la zona, Leona O'Neill, va indicar que va veure com un pistoler "va aparèixer per una cantonada i va començar a disparar de manera indiscriminada cap a les patrulles policials". Aquesta mateixa font va afegir que en aquest lloc "hi havia diversos habitatges amb famílies, i totes van sortir al carrer a veure què estava passant".

Pel que sembla, McKee, natural de Belfast, no es trobava en aquest veïnat treballant en el moment en què va ser disparada. Segons va revelar Hamilton en la roda de premsa, la reportera morta s'havia mudat a Derry recentment per viure amb la seva parella i es trobava preparant un nou llibre, la publicació del qual estava prevista per a 2020.

La periodista, que el 2016 va ser inclosa dins de la llista de 30 periodistes menors de 30 anys triats per la revista Forbes, treballava actualment com a editora per al portal de notícies amb seu a Califòrnia Mediagazer.