La primera ministra britànica, Theresa May, presidirà una reunió del comitè d'emergències Cobra aquest matí per abordar l'explosió que ha deixat almenys 19 morts i més de 50 ferits a Manchester (Anglaterra).

Un portaveu del número 10 de Downing Street, despatx oficial de la cap de Govern, ha confirmat que la reunió entre membres del Govern i alts càrrecs de les forces de seguretat i intel·ligència es produirà sobre les 8.00 GMT. May, de moment, ha informat que la policia tracta el succés al pavelló Manchester Arena com un "atroç atac terrorista".

Una font del Partit Conservador va informar a l'agència local PA que May suspendrà els seus pròxims actes de la campanya electoral, a menys de tres setmanes per a les eleccions generals al Regne Unit, el 8 de juny.

Acte bàrbar

La ministra d'Interior britànica, Amber Rudd, va condemnar per la seva part l'"acte bàrbar" i va dir que "els detalls complets sobre què ha passat exactament encara estan sortint", després que la policia hagi avançat el succés com un atemptat. "Estic orgullosa de la policia i els serveis d'emergències que van reaccionar davant d'aquest tràgic incident amb tanta celeritat", va assenyalar la responsable d'Interior.

D'altra banda, també la ministra principal d'Escòcia, Nicola Sturgeon, va condemnar el "terrible atac" i es va solidaritzar amb les víctimes.

"Notícies esquinçadores des de Manchester. Els meus pensaments estan amb aquells que han perdut éssers estimats o que han resultat ferits en aquest atac tan terrible", va afirmar Sturgeon a través del seu compte de Twitter.