Desenes de manifestants han entrat a la seu el Consell Legislatiu de Hong Kong després de destrossar les barreres i les portes de l'edifici.

Després de més de quatre hores intentant enderrocar l'entrada de l'edifici amb barres d'acer, maons o pedres, els manifestants han aconseguit entrar al Parlament passades les 21.00 hora local (13.00 GMT).

Als voltants de la seu parlamentària, on més de 10.000 persones portaven diverses hores concentrades esperant que destruïssin les portes, no hi havia presència policial, malgrat que les autoritats havien negociat amb els organitzadors de la protesta que el recorregut no passés per la zona en qüestió.

Els manifestants havien provat d'irrompre a la seu del Consell Legislatiu de Hong Kong trencant vidres i portes de l'edifici, després de la multitudinària manifestació celebrada amb motiu de l'aniversari del traspàs a la Xina de la sobirania sobre l'excolònia.

La gent s'havia congregat davant de les portes del Parlament hongkonguès i, en un moment donat, un grup ha trencat les barreres d'acer que les protegien i les han utilitzat com a ariet per destruir els vidres i accedir a l'interior.

Immediatament després de fer caure la tanca d'acer i començar a intentar obrir les portes de l'edifici, altres manifestants amb paraigües per impedir que les càmeres gravessin les seves cares i poguessin ser així identificats posteriorment.

Després d'una mitja hora de setge, els prop de mil manifestants congregats davant del Consell Legislatiu encara esperaven que fossin enderrocades les portes de l'edifici, reforçades amb vidres blindats.

Per a això, els assaltants van utilitzar tubs de ferro, barres metàl·liques, maons o pedres, mentre eren aclamats pels simpatitzants que es congregaven al Parc Tamar, on s'ubica l'edifici, proper també a la seu del Govern.

La manifestació, en la qual van participar centenars de milers de persones, es va convocar en protesta per l'"excessiva" ingerència de Pequín en el govern de la ciutat i per exigir la retirada del polèmic projecte de llei d'extradició i la dimissió de la cap de l'Executiu local, Carrie Lam.

Majoritàriament vestits de negre, els manifestants duen cartells on es llegeix "no a l'extradició a la Xina. Carrie Lam dimissió" o "Hong Kong, posa't dret", així com altres en els quals condemnaven la violència policial durant protestes passades.