L'opositor veneçolà Leopoldo López i la seva família han abandonat aquest dimarts la residència de l'ambaixador xilè a Caracas i es s'han traslladat a l'ambaixada d'Espanya, segons ha informat el canceller de Xile, Roberto Ampuero. El ministre xilè d'Exteriors ha precisat en el seu compte de Twitter que es tracta d'una "decisió personal" de López i la seva esposa, Lilian Tintori, després de considerar que l'ambaixada xilena a Veneçuela ja acull unes altres dues persones en qualitat d'hostes.

Ampuero ha subratllat també en el seu missatge que López i Tintori tenen "ascendència espanyola". La parella ha ingressat a l'ambaixada amb una de les seves filles, de 15 mesos d'edat, a la legació diplomàtica xilena a Caracas, on van romandre durant unes hores en qualitat d'hostes.

Anteriorment, López, que complia una pena de gairebé 14 anys de presó en règim d'arrest domiciliari, va ser alliberat per militars amb un "indult presidencial" de Juan Guaidó, reconegut com a president encarregat per més de cinquanta països. L'ambaixada xilena a Caracas té uns altres dos hostes des de 2017, el diputat opositor Freddy Guevara i Roberto Enríquez, president del Partit Social Cristià (COPEI).

Abans que Leopoldo López i la seva família decidissin traslladar-se a l'ambaixada d'Espanya, el canceller xilè havia assenyalat que podien romandre en la residència de l'ambaixador xilè el temps que estimessin convenient.