La Fiscalia francesa ha imputat avui la líder del Front Nacional, Marine Le Pen, per apropiació indeguda en ocupar una persona dins del seu partit amb fons públics del Parlament Europeu, ha anunciat l'advocat de la política.

La imputació es deu a l'ocupació que Le Pen, eurodiputada des del 2004, va atribuir a la seva cap de gabinet, Catherine Griset, amb fons que l'Eurocambra proporciona per contractar assistents parlamentaris, han assenyalat els mitjans francesos.

La Fiscalia estima que Griset, que ja havia estat imputada al febrer, no va exercir les funcions per a les quals havia estat contractada al Parlament Europeu, ja que treballava per al FN a la seva seu de Nanterre. El mateix va succeir amb Thierry Légier, a qui la líder del FN va contractar amb diners europeus perquè exercís com el seu guardaespatlles personal.

Le Pen, que acaba de ser elegida diputada a l'Assemblea Nacional francesa i qui va finalitzar com la segona candidata més votada en les recents eleccions presidencials, no ha respost a les respostes dels investigadors i s'ha limitat a llegir una declaració escrita, segons indica el canal televisiu BFMTV.

La líder del FN ha accedit a presentar-se davant de les autoritats malgrat estar protegida per la immunitat parlamentària, després d'haver-se negat a declarar quan la van convocar el passat febrer durant la campanya presidencial per considerar que aquell moment era inadequat. Le Pen, de 48 anys, integra el grup de 17 parlamentaris europeus del FN que estan sota investigació judicial per l'ús fraudulent de fons públics dins del partit.

Segons comptes del Parlament Europeu, el Front Nacional va defraudar uns 5 milions d'euros entre 2012 i 2015 en remunerar amb diners públics destinats a la feina de l'Eurocambra a empleats que en realitat van treballar en les tasques de l'agrupació a França.

El lletrat de Le Pen, tanmateix, va avançar que dilluns presentaria un recurs a la imputació de la seva clienta. A més del FN, un altre partit francès, el centrista MoDem, aliat del president francès, Emmanuel Macron, també està sota investigació per pràctiques semblants a les de la formació que encapçala Le Pen.