“És un interminable telenovel·la capaç de competir amb les sèries de major èxit que s’exhibeixen als EUA” ha declarat el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, en relació a les publicacions sobre la trama russa que esquitxa el president nord-americà, Donald Trump, i a la seva família.

Els últims esdeveniments d’aquesta “telenovel·la” tenen com a protagonista el fill gran de Donald Trump, que intenta justificar la seva trobada amb l'advocada russa, que li havia de passar informació compromesa sobre la llavors candidata demòcrata Hillary Clinton. A més, nega haver-li explicat al seu pare la reunió que va mantenir amb l’advocada perquè no hi va donar importància.

Justificacions de Trump Jr.

"No hi havia res a explicar. Va ser una total pèrdua de 20 minuts, la qual cosa va ser una pena", va dir Trump Jr. en una entrevista amb la cadena Fox News, en la qual va afegir que ni es recordava de la reunió fins que el diari The New York Times en va informar aquest cap de setmana.

En les primeres declaracions de Trump Jr. des que va esclatar l'escàndol, també va confessar que vist "en retrospectiva" hauria fet les coses "diferent".

"Per a mi, això era investigar a l'oposició", va justificar el fill del president, que va dir que tenia l'esperança que l'advocada tingués "proves tangibles" sobre els "escàndols" de Clinton que, segons ell, la premsa no havia recollit "durant anys".

"Transparència" al Twitter 

El Times va revelar aquest cap de setmana l'existència d'aquesta reunió i va publicar que Trump Jr. va ser informat per correu electrònic abans de la trobada que la informació que suposadament portava l'advocada russa Natalia Veselnitskaya estava vinculada amb espionatge del Kremlin.

Avui, Trump Jr. ha divulgat al Twitter aquests correus per ser, en les seves paraules, "totalment transparent" sobre com i per què es va gestar la seva trobada amb Veselnitskaya, celebrada el 9 de juny de 2016 a la Torre Trump de Manhattan.

Donald Trump agraeix a Twitter la “transparència” i la “innocència” del seu fill per divulgar els polèmics correus.

 

"Si és el que dius, m'encanta"

En un d'aquests correus, Rob Goldstone, el publicista que va preparar la reunió amb l'advocada russa, adverteix a Donald Trump Jr. que rebria "alguns documents oficials i informació que podrien incriminar Hillary i les seves relacions amb Rússia ", i que serien "molt útils" per al seu pare, llavors candidat republicà a la Casa Blanca. “És informació d'alt nivell i molt sensible, però és part del suport de Rússia i el seu govern cap a Trump". El fill de Trump contesta: "Si és el que dius, m'encanta."

Els correus no parlen en cap cas d'adopcions russes, la principal justificació de Donald Trump Jr. sobre la reunió amb l'advocada russa. Avui hi insisteix i recorda que l'advocada no li va donar informació de Clinton i que el seu principal objectiu eren les adopcions.