Kíiv cal que es prepari per possibles apagades totals. L'alcalde de la capital ucraïnesa, Vitali Klitschko, ha posat sobre la taula que cal que els ciutadans estiguin preparats per abandonar la ciutat en cas que hi hagi apagades totals. D'aquesta manera, el mandatari ha destacat que no es podia destacar res, i tampoc una apagada total i a tots els nivells de la capital. Rússia continua bombardejant les centrals i la infraestructura elèctrica.

👤  Mariúpol: com és la vida després de 256 dies de guerra a Ucraïna?
 

💡 Kíiv podria passar un hivern a les fosques: alerten de problemes al subministrament elèctric
 

👤 Guerra dialèctica: Rússia vs. Occident

 

Klitschko ha exposat al programa de notícies United News que la gent es prepara comprant carregadors portàtils i roba d'abrigar. En cas d'una apagada total, els residents de Kíiv, constata, haurien d'intentar quedar-se fora de la ciutat, a cases d'amics o familiars.

"Si té familiars o amics fora de Kíiv, on hi ha subministrament autònom d'aigua, un forn, calefacció, tingui en compte la possibilitat de quedar-s'hi durant un cert període de temps", ha exposat.

Tot i les males notícies, Klitschko també ha demanat als habitants de la ciutat no ser “pessimistes”, dient que només aconsellava la gent perquè pogués preparar-se per a diferents escenaris. "Farem tot el possible i el que estigui a les nostres mans perquè aquest escenari no es produeixi", ha insistit. Malgrat tot, la notícia d'una possible evacuació de la ciutat, no cau massa bé.

Des d'aquest mateix diumenge al vespre, els talls de llum han continuat. No només a Kíiv, sinó que s'hi han sumat sis regions més, segons hauria posat de manifest al mateix president del país, Volodímir Zelenski. En aquest sentit, el líder ucraïnès, ha descrit a situació com a "realment difícil", ja que es calcula que uns 4,5 milions d'ucraïnesos no tenen llum. La majoria són de Kíiv, però també del voltant. 

Zelenski adverteix de més atacs “massius” a la infraestructura elèctrica

El president ucraïnès ha advertit sobre els continus “atacs massius” a la infraestructura energètica d'Ucraïna. "També entenem que l'estat terrorista concentra forces i mitjans per a una possible repetició d'atacs massius a la nostra infraestructura. En primer lloc, l'energia", ha destacat en aquest missatge de diumenge al vespre. "En particular, per això, Rússia necessita míssils iranians. Ens estem preparant per respondre”.

💡  Nova crisi humanitària a Ucraïna: preveuen un hivern amb el subministrament energètic al límit
 

💡 Kíiv podria passar un hivern a les fosques: alerten de problemes al subministrament elèctric

 

L'assessor presidencial Mykhailo Podolyak va dir anteriorment a Twitter que Ucraïna “resistiria” malgrat els atacs russos a la seva infraestructura energètica, i va afegir que això s'aconseguiria mitjançant l'ús de la defensa aèria, la protecció de la infraestructura i l'optimització del consum.

Els atacs russos durant l'últim mes han destruït al voltant d'un terç de les centrals elèctriques d'Ucraïna i el govern ha instat els ucraïnesos a conservar l'electricitat tant com sigui possible.

Sergei Kovalenko, CEO de Yasno, un important proveïdor d'energia de la capital, ha destacat que Ucraïna enfrontava un dèficit del 32% en el subministrament d'energia projectat dilluns. “Això és molt, i és molt greu”, ha exposat.

 

Imatge principal: ciutat de Kíiv sota talls de subministrament elèctric / Efe