Tot feia pensar que la revista Time nomenaria als sanitaris de tot món com les persones d'any, un any marcat per la pandèmia del coronavirus. Però no ha estat així. La prestigiosa publicació ha nomenat al president electe Joe Biden, i a la vicepresidenta Kamala Harris, com persones de l'any "per canviar la història nord-americana, per mostrar que les forces d'empatia són més grans que les fúries de la divisió, per compartir una visió de curació en un món en dol."

Així, el líder demòcrata de 78 anys i la primera vicepresidenta de la història dels Estats Units s'han imposat, aquesta vegada anés de les urnes, al republicà Donald Trump que era entre els candidats a protagonitzar la portada de la revista. Altres candidats eren el moviment contra les desigualtats racials Black Lives Matter i al doctor Anthony Fauci.

Estafi Biden Harris personatges any portadaPortada de la revista 'Time', amb els personatges de l'any / Time

En els últims deu anys, la meitat de les persones de l'any han estat col·lectius. Barack Obama va ser el personatge de l'any 2008 i 2012 i Trump el 2016. L'any passat va ser escollida la jove activista pel clima Greta Thunberg.

"Canviant la història"

En l'entrevista d'agraïment, el president electe Biden destaca el treball que tindrà amb Kamala Harris per "guarir" la democràcia després del pas de Trump per la Casa Blanca. Els editors de la revista van explicar en un programa especial transmès per la NBC que no només van tenir en compte el paper de la dupla aquest any, sinó també la tasca que tindran en el futur.

Per il·lustrar la portada, Time ha elegit una imatge del president electe dels Estats Units i de la primera vicepresidenta de la història del país mirant endavant al costat amb el títol "Canviant la història dels Estats Units" que amplia afirmant que toyts dos ofereixen la renovació i la restauració de la nació i que tenen una gran feina al davant per tornar als Estats Units la seva grandesa.

Imatge principal, Joe Biden i Kamala Harris el dia que es van proclamar guanyadors de les presidencials / Efe