El president dels Estats Units, Joe Biden, ha tornat a encendre les alarmes sobre el seu estat de salut arran del seu comportament durant la seva última aparició pública. El líder dels Demòcrates ha assistit aquest dimarts al Juneteenth, una celebració que commemora la fi de l'esclavitud als EUA, i s'ha quedat totalment congelat durant un minut. Les imatges del president han corregut com la pólvora i aviat s'han viralitzat a internet. En elles es veu Biden, de 81 anys, completament paralitzat i amb la mirada perduda enmig de l'ambient festiu. El seu posat sobta encara més si es compara amb el de la resta de polítics que l'acompanyen, que ballen de manera distesa al ritme de la música. Al seu costat hi ha la seva número dos, Kamala Harris, ballant i aplaudint el cantant de gòspel Kirk Franklin, que està dalt l'escenari. Des que va arribar a la Casa Blanca la seva edat ha generat debat i alguns consideren que és massa gran per ocupar el càrrec de president. Joe Biden aspira a ser reelegit president dels EUA als comicis del novembre. El candidat republicà al qual s'enfronta és Donald Trump, que farà 78 anys aquesta setmana.

Al vídeo es pot veure com el germà de George Floyd, Philonise Floyd, en adonar-se de la situació en què es troba Biden, intenta fer reaccionar el president. Com que està al seu costat, li passa el braç per darrere i li col·loca damunt l'espatlla, tot donant-li uns copets. Després d'uns instants, el president dels EUA reacciona, aixeca la mirada i correspon amb un xoc de punys.

Biden, assegut durant la major part de l'acte

El president dels Estats Units va estar assegut la major part de la celebració. Biden va seguir els concerts des de la cadira a diferència d'altres assistents, que s'aixecaven i es movien. A més, segons el The Daily Mail, el demòcrata va tenir moments d'incoherència durant el seu discurs

Massa gran per la Casa Blanca?

La Casa Blanca, per la seva banda, ha defensat en nombroses ocasions la capacitat del president de complir amb els deures que li exigeix el càrrec. Però les seves actuacions en públic no sempre acompanyen aquesta versió. En un grapat d'ocasions des que ocupa el càrrec se l'ha vist dispers i desorientat, situacions que l'oposició no ha dubtat a utilitzar per carregar contra ell. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!