Les Forces de Defensa d'Israel (FDI) han reforçat la seva presència a Cisjordània (Judea i Samària per als jueus) amb diversos batallons, així com amb unitats d'intel·ligència, en previsió d'un divendres violent. L'FDI ha celebrat una reunió aquest matí per analitzar la situació després de l'anunci del president dels EUA, Donald Trump, de reconèixer Jerusalem com a capital d'Israel, i ha pres aquesta decisió.

A més del desplegament, l'Exèrcit israelià ha preparat forces d'emergència addicionals per si la situació de tensió es desbordés. L'anunci de l'Exèrcit israelià s'ha produit després que el líder polític de Hamàs, Ismail Haniye, va fer una crida per a una tercera Intifada, en una roda de premsa celebrada a la ciutat de Gaza, i va advertir Trump que es "penedirà de la seva decisió".

A Cisjordània, la tensió ha augmentat al migdia amb marxes àrabs celebrades en diverses ciutats cap als punts de control militar israelians. A Ramal·lah unes tres mil persones s'han dirigit cap a un punt de control al nord de la ciutat, i han llançat pedres als soldats israelians mentre cremaven pneumàtics. També s'han produit incidents a les ciutats de Qalqilia, Tulkarem i Nablús, Hebron i fins i tot a la Ciutat Vella de Jerusalem, però tots ells de baixa intensitat. També s'han vist protestes a Egipte, Jordània i el Pakistan, sense incidents.

El divendres és el dia santificat dels musulmans i es preveu que la tensió vagi a més.