La guerra que enfronta a Israel i Hamàs continua sense treva. En aquest primer dia de l’any 2024 segueixen els combats i les operacions a Gaza, però l’exèrcit d’Israel ha començat el nou any donant un cop moral al seu enemic, anunciant la mort  Adil Mismah, el comandant de les forces d’elit de Hamàs, que segons Israel va liderar els atacs del 7 d’octubre. L’exèrcit israelià ha realitzat més atacs terrestres i aeris en diversos punts de Gaza, durant els quals ha resultat mort el líder de Hamàs. En concret, un avió de combat ha atacat i ‘eliminat’ a Adel Mismah, comandant del cos Nukhba, a Deir Balah, localitat molt afectada per bombardejos israelians durant els últims dies, que s'han centrat especialment a la zona central de la Franja.

EuropaPress 5661897 ataque contra adel msama comandante fuerzas elite hamas
Atac contra Adil Mismah de l'exèrcit israelià / Europa Press

Líder de la lluita contra les tropes israelianes

Mismah "va liderar els terroristes que van dur a terme el brutal atac" al kibutz Kissufim, una de les comunitats israelianes a prop de Gaza on van entrar milicians de Hamàs en el seu atac del 7 d'octubre a Israel, que va deixar més de 1.200 morts i almenys 240 persones portades com a ostatges a Gaza. Segons l'Exèrcit, Mismah també va liderar altres milicians que van atacar i van accedir al kibutz Nirim i kibutz Beeri, aquest últim una de les comunitats que va patir una de les massacres més grans, amb prop d'un centenar d'assassinats entre els seus residents. Després d'això, "Mismah va liderar la lluita contra les tropes israelianes a Gaza", ha afegit la mateixa font.

Atacs a objectius terroristes

Més enllà de Deir Balah, durant les últimes hores l'exèrcit israelià ha continuat combatent al barri de Shijaiya, a la ciutat de Gaza, on "ha atacat objectius terroristes" a la zona d'Abu al-Ata. "En l'operació, les tropes han fet una incursió selectiva al centre de comandament i control dels grups terroristes i han localitzat grans quantitats d'armes usades a la zona d'una mesquita", ha dit l'exèrcit, que també va matar amb un atac aeri membres "una cèl·lula terrorista que va atacar les tropes amb granades de morter".

D'altra banda, els soldats israelians segueixen també combaten a l'àrea de Jan Yunis, al sud de Gaza, on les últimes hores van identificar i van matar un milicià "que llançava coets". Alhora, "a la nit, les tropes navals de l'Exèrcit van atacar objectius terroristes de Hamàs i van continuar donant suport a les tropes terrestres" des del mar.

Els morts a Gaza pels atacs israelians superen els 21.800, i s'estima que hi ha 7.000 morts més els cossos dels quals estan sota runes i encara no s'han pogut recuperar.