La ministra israeliana de Cultura i Esports, Miri Regev, ha advertit que el Festival d’Eurovisió que ha d'organitzar aquest país s’ha de celebrar a Jerusalem i, si no, haurà de tenir lloc fora d’Israel. En principi, Israel és el país amfitrió de la pròxima edició del certamen després que el va guanyar el mes de maig passat la israeliana Netta Barzilai amb la cançó Toy.

"Recomanaré al Govern que, si Eurovisió no es pot celebrar a Jerusalem, no en siguem els amfitrions", ha indicat la ministra en una entrevista recollida pel Jerusalem Post. I ha afegit: "La Unió Europea de Radiodifusió (UER) no pot decidir on Israel celebrarà Eurovisió".

"El concurs musical europeu costa a Israel 50 milions de xéquels (uns 12 milions d’euros). Està dissenyat per fer publicitat del país. És un xou musical bonic que porta tots els països aquí. Personalment, crec que, si no és a Jerusalem, seria un error invertir-hi aquests fons públics. Jerusalem és la capital de l’Estat d’Israel i no hem d’avergonyir-nos-en", ha declarat Regev.

Israel té com a capital Jerusalem, però els palestins no ho reconeixen i consideren que està ocupada des del 1967. La majoria de països tenen les seves ambaixades a Tel Aviv, ja sigui perquè defensen la posició àrab o perquè esperen un acord entre les parts, però Estats Units acaba de decidir traslladar la seva seu diplomàtica a Jerusalem.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat