Israel ha bombardejat dijous a la matinada la Franja de Gaza com a represàlia per diversos coets llançats des de l'enclavament costaner, ha informat l'Exèrcit israelià, que assegura haver danyat "significativament" instal·lacions bèl·liques de Hamas, enmig d'un repunt de violència en el conflicte palestino-israelià. "En resposta al llançament de coets des de la Franja de Gaza cap a Israel aquest dijous, avions de combat de les Forces de Defensa d'Israel han atacat un lloc de producció" de coets i un "lloc de fabricació d'armes" pertanyent a Hamas, el moviment islamista que governa de facto a Gaza, la "capacitat del qual i possibilitat de continuar adquirint armes va ser danyada significativament", ha afegit la mateixa font. El sistema de Defensa aèria d'Israel ha interceptat els coets llançats des de Gaza i no s'han reportat víctimes mortals ni amb lesions greus en cap de les dues parts.

Les negociacions

Una delegació de la Jihad Islàmica està prevista que surti aquest dijous des de la Franja de Gaza rumb al Caire per reunir-se amb les autoritats egípcies que fan de mediadores en l'actual escalada de violència entre Israel i els palestins, segons va informar un dirigent de la milícia aquest dimecres. "El Moviment de la Jihad Islàmica ha rebut una invitació oficial de la capital egípcia, el Caire, per a una important reunió en la qual es discutirien els últims esdeveniments palestins", ha indicat Daoud Shehab, dirigent de la milícia.

Shehab ha explicat que la invitació "ha estat per avançat", i que en les reunions es tractarà d'arribar a acords per reduir l'escalada de violència, que ha causat més de 20 morts en l'última setmana. Nafez Azam, Mohamad a l'Hindi, Khaled al Batsh i Dawood Shihab, líders milicians de la Gihad, està previst que arribin aquest dijous a dijous al Caire per celebrar, durant el cap de setmana, reunions amb alts funcionaris dels serveis d'intel·ligència egipcis.

Peticions del Vaticà

Les preocupacions per aquesta escalada de violència han arribat al Vaticà. Des de la finestra del Palau Apostòlic, la seva residència oficial al Vaticà, i després de la pregària de l'Àngelus Dominical de diumenge passat, el papa Francesc va urgir que els Governs de Palestina i Israel i la comunitat internacional trobin "sense demora" altres vies que incloguin el diàleg per frenar l'"espiral de mort" en ambdós territoris després dels últims atemptats en el que suposa una escalada bèl·lica important en aquest conflicte. "Amb gran dolor m'assabento de les notícies que arriben de Terra Santa, en particular de la mort de 10 palestins, entre ells una dona, assassinats durant accions militars antiterroristes israelianes a Palestina i del succeït a prop de Jerusalem divendres a la nit, quan 7 jueus israelians van ser assassinats per un palestí i tres van resultar ferits quan sortien d'una sinagoga", va dir Francisco.

El pontífex va lamentar en el seu discurs que "des de principis d'any, desenes de palestins han mort en tirotejos amb l'exèrcit israelià", en una "espiral de mort que augmenta dia a dia i no fa més que tancar les poques escletxes de confiança que hi ha entre els dos pobles. Per tot això, i amb el record aquests atacs encara molt present, Francesc va demanar als dos governs i a la comunitat internacional "que trobin sense demora altres vies que incloguin el diàleg i la recerca sincera de la pau".