Els bombardejos efectuats per Israel aquesta matinada a Síria van causar la mort de 3 soldats sirians i 7 combatents estrangers, ha assegurat avui l'Observatori Sirià de Drets Humans.

El director de l'ONG, Rami Abderrahman, va dir que encara no té detalls sobre la nacionalitat dels morts estrangers i no sap si eren iranians o libanesos de la milícia xiïta Hezbollah, aliats del president sirià, Baixar al Asad. L'Observatori va advertir que la xifra de morts podria augmentar perquè hi ha diversos ferits greus, encara que tampoc no va precisar el seu nombre.

Tres soldats sirians morts

L'agència oficial siriana SANA va reconèixer que tres soldats sirians van morir i uns altres set van resultar ferits per un bombardeig contra posicions de l'Exèrcit a la província d'Al Quneitra, fronterera amb els Alts del Golan.

Una font militar citada per l'agència va afirmar que es van produir dos bombardejos, el primer registrat a les 3.22 hora local (00.22 GMT) contra el sud-oest de Damasc i el segon, a les 4.10 (1.10 GMT) contra Al Quneitra.

Segons la font, les defenses antiaèries van fer caure tres míssils enemics que estaven dirigits contra posicions sirianes al sud-oest de Damasc.

L'Observatori va assegurar que a les zones d'aquests atacs, entre les localitats d'Al Kesua i Al Huseiniya, a la perifèria de Damasc, s'oculten magatzems d'armes de Hezbollah i de les forces iranianes.

En el segon atac, 3 soldats van morir, 7 van resultar ferits i a més es van registrar danys materials, que l'agència oficial no va especificar.

Israel ho confirma

L'Exèrcit d'Israel va informar, per la seva part, que va atacar objectius de les Forces Armades sirianes en resposta al llançament de dos coets des de territori sirià al Golan ocupat.

Avions i helicòpters de combat "van atacar diversos objectius militars de les Forces Armades sirianes", segons un comunicat, en el qual s'esmenta que entre els objectius bombardejats hi havia dues bateries d'artilleria sirianes, diversos posats d'observació i d'intel·ligència en la part del Golan baix control sirià i una bateria de defensa aèria SA-2.

El primer ministre en funcions i titular de Defensa, Benjamin Netanyahu, es va referir a primera hora del matí a la situació al nord del país i va alertar Damasc que no permetrà atacs contra el seu territori.

"Ahir vaig dur a terme consultes de seguretat després dels atacs amb coets als Alts del Golan. I vaig ordenar a les Forces de Defensa d'Israel que prenguessin mesures decisives. No tolerarem trets al nostre territori i actuem amb gran força contra qualsevol agressió", va dir el cap del Govern israelià.

Des del començament del conflicte civil a Síria, fa vuit anys, han caigut ocasionalment a Israel projectils de foc perdut, però també s'han viscut incidents de foc intencional des del país veí, que han estat respostos amb bombardejos.

A més, Israel també ha atacat en diverses ocasions combois d'armes a Síria que es dirigien al Líban.

El maig passat, les forces antiaèries sirianes van anunciar haver fet caure diversos projectils israelians dirigits a Damasc i al març Israel va admetre haver atacat amb míssils posicions de l'Exèrcit sirià i de les forces iranianes aliades a la ciutat d'Alepo, al nord de Síria, provocant 7 morts, segons l'Observatori.