Més llenya al foc. Tot i que la comunitat internacional i els seus veïns demanen tant a Israel com a l'Iran rebaixar les tensions, cap dels dos vol quedar de dèbil davant els seus respectius públics. Malgrat que països com els Estats Units han demanat a Israel una resposta diplomàtica a l'atac i no escalar més el conflicte, Tel-Aviv ha promès que hi haurà una resposta. L'Iran no ha trigat a respondre i allargar més aquest intercanvi d'amenaces. Les autoritats iranianes han advertit que respondran en "segons" amb "armes no usades fins ara". 

Està preparat Israel per fer front a dues guerres?

"Els sionistes han de saber que aquesta vegada no tindran 12 dies i la resposta que rebran no serà en hores o dies, es donarà en segons", ha assegurat en una entrevista a la televisió estatal el viceministre d'Exteriors i negociador en cap nuclear de l'Iran, Ali Bagheri. Feia referència a una possible represàlia israeliana contra l'atac de dissabte el seu arxienemic, que alhora va ser una resposta al bombardeig del consolat iranià a Damasc l'1 d'abril.

Per una banda, el portaveu de la Comissió de Seguretat Nacional del Parlament iranià, Abolfazl Amouei, ha afirmat que en l'atac de dissabte no es "va usar un poder significatiu" i que estan preparats per utilitzar noves armes. "Estem llestos per fer servir armes no usades fins ara. Tenim plans per a tots els escenaris", ha sentenciat Amouei. Per altra banda, el dilluns, el cap de l'Estat Major de l'Exèrcit d'Israel, Herzi Halevi, va dir que hi haurà una "resposta" d'Israel a l'atac iranià amb drons i míssils de dissabte, però no en va oferir més detalls.

Amenaces més enllà d'Israel 

Les amenaces iranianes no es limiten a Israel. Les autoritats de Teheran han advertit als Estats Units, el Regne Unit, França i Alemanya que "tallarà les cames" si creuen "els límits" en el seu suport a Israel, país que va demanar que deixessin de donar suport "Reiterem alguns dels caps d'Estat dels Estats Units, el Regne Unit, França i Alemanya que deixin de donar suport al règim (Israel) moribund, malvat, il·legal, terrorista i assassí de nens", ha afirmat el portaveu de les Forces Armades de l'Iran, el brigada general, Abolfazl Shekarchi. "Si qualsevol, inclosos vosaltres i el règim (Israel), travessa els límits, li tallarem les cames amb més força que la resposta anterior a Israel", ha afegit el militar. L'advertència es va produir després dels gestos de suport dels països occidentals a Israel després de l'atac. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!