El president iranià, Hasan Rohaní, i el comandant dels Guardians de la Revolució, Qasem Soleimaní, han donat avui per derrotat al grup terrorista Daesh a Síria arran de la presa de la ciutat d’Albukamal.

Rohaní, durant un discurs televisat, ha agraït a totes les forces militars i polítiques implicades per “els seus esforços per terminar amb un grup que només va portar el mal, la misèria, la destrucció i l’assassinat”.

“El Daesh és un grup terrorista que va ser alimentat i armat per les principals potències mundials i alguns països reaccionaris de la regió” ha denunciat el president de l’Iran en al·lusió als Estats Units, Israel i l’Aràbia Saudí.

La col·laboració entre l’Iraq, l’Iran i el Líban ha fet possible la derrota del Daesh

Rohaní ha subratllat que “la major part del treball va ser realitzat pel poble i els exèrcits de Síria, l’Iraq i el Líban, i nosaltres els vam ajudar en base al nostre deure religiós i islàmic”.

L’Iran ha suportat al règim sirià de Bachar al Asad durant aquests anys de conflicte amb assessors militars, principalment dels Guardians de la Revolució, i combatents voluntaris xiïtes.

Soleimaní, per la seva part,  també ha destacat el suport del Govern, el poble, el Parlament i les Forces Armades de l’Iran en la lluita a Síria i a l’Iraq contra els gihadistes.

En un missatge al líder suprem iranià, Ali Jameneí, el comandant de la Força Quds, present a Síria, ha expressat les seves felicitacions per “la gran victòria” sobre el Daesh.

Prenen el control de la ciutat d’Albukamal per segon cop

Fa uns dies, els mitjans oficials iranians van publicar un seguit de fotografies de la visita sorpresa que Soleimaní va realitzar a les tropes síries i els seus aliats a Albukamal.

Les forces sirianes, amb el suport de milícies xiïtes iraquianes, libaneses i iranianes van prendre ahir, per segon cop, el control de la ciutat d’Albukamal, siutada a la província nord-oriental de Deir al Zur i fronterera amb l’Iraq.

Albukamal era el major bastió urbà que restava en mans dels extremistes a Síria, que han perdut també el control del territori a l’altre costat de la frontera, a l’Iraq, on enviaven subministres militars.