El ministeri iranià d'Exteriors ha condemnat avui els recents bombardejos realitzats per Israel a Síria, que va qualificar d'"un acte d'agressió" basat en pretextos "sense fonament". Israel va assegurar ahir haver delmat la infraestructura militar iraniana a Síria amb els seus atacs, efectuats en resposta al tret d'una vintena de míssils contra el seu territori, del que va acusar l'Iran.

L'Exèrcit d'Israel ha mostrat avui imatges aèries de complexos logístics i militars iranians que va bombardejar ahir als voltants de Damasc, en resposta al llançament de coets previ des del país veí, dels quals va responsabilitzar l'Iran. La imatges satèl·lit localitzen el que Israel assegura que són emplaçaments a Síria de les Força Al Quds, unitat d'elit dels Guardians de la Revolució de l'Iran, a Kiswah, perifèria de Damasc, a més d'àrees logístiques a prop de la capital.

"Les zones d'intel·ligència iraniana, les oficines centrals de logística, un complex militar i un complex de logística a Kiswah, un campament militar iranià al nord de Damasc, dipòsits d'armes, estacions d'intel·ligència i posicions militars van ser bombardejats en l'atac", ha informat avui l'Exèrcit en un comunicat.

A més, les forces aèries van destruir una de les llançadores des de la qual es van disparar dimecres a la matinada 20 coets Grad i Fajr-5 cap als Alts del Golan ocupats per Israel, dels quals quatre van ser interceptats i la resta va caure en territori sirià. Israel va reaccionar bombardejant durant 90 minuts setanta objectius iranians a Síria en el que es considera la resposta de més envergadura al país veí des de la Guerra de Yom Kipur, de 1973. El cap de la representació militar per a mitjans internacionals, tinent coronel Jonathan Conricus, va declarar ahir que "han donat un cop significatiu als esforços terroristes de l'Iran i a la seva expansió militar a Síria".

El primer ministre israelià, Benjamín Netanyahu, va dir ahir a la nit, després de la seva reunió amb el Gabinet de Seguretat, que van reaccionar en conseqüència perquè l'Iran ha traspassat una "línia vermella" i va advertir que no permetrà l'establiment de bases iranianes al país veí. El mandatari va rebre ahir a la nit el suport de la primera ministra britànica, Theresa May, que va recolzar en conversa telefònica el dret d'"Israel a defensar-se" i va condemnar el llançament de míssils iranians, segons un comunicat governamental.