Manifestants indígenes han pres aquest dimarts l'edifici de l'Assemblea Nacional (Parlament) de l'Equador al crit de "fora Moreno fora!" després de tirar a baix els reixats de seguretat que envolten la seu. La presa de la seu parlamentària s'ha realitzat des del carrer Yaguachi, on els manifestants han arribat la plaça central composta per diversos esglaons, des de la qual s'accedeix a l'edifici, fent onejar banderes equatorianes i d'organitzacions de base.

El nombrós grup de manifestants ha aconseguit trencar el cordó de seguretat a l'entrada principal de l'edifici i posteriorment un grup de dirigents, vestits amb ponxos i proveïts de bastons ha arribat al lloc on es trobava la força pública, ha informat l'emissora local Radio Calle. Els dirigents han sol·licitat als concentrats que mantinguin la calma i no provoquin innecessàriament les forces de seguretat, i van arribar al lloc amb les mans en alt.

Un dels dirigents ha relatat a l'emissora que una vegada que han pres el hall de l'Assemblea, les forces de seguretat han començat a disparar gasos lacrimògens. També s'han sentit diverses detonacions a la veïna Avinguda 6 de desembre de Quito, on van arribar vehicles blindats antimotins.

La seu del Parlament es troba prop d'un parc de Quito que ha servit avui mateix com de lloc de concentració a uns 10.000 membres de col·lectius indígenes, en la vigília d'una marxa amb què esperen la derogació de recents mesures econòmiques o la dimissió del president de l'Equador, Lenín Moreno, qui actualment es troba a la ciutat costanera de Guayaquil juntament amb tot el seu govern.

Els disturbis i protestes en diferents punts del país se succeeixen des de dijous passat arran de mesures econòmiques adoptades pel Govern com la retirada del subsidi als carburants.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat