El Primer de Maig ha arrencat amb força a França, on els sindicats han convocat massives manifestacions arreu del país aprofitant el Dia del Treballador per protestar contra la reforma de les pensions d'Emmanuel Macron. A París, les mobilitzacions estan causant forts enfrontaments entre els denominats Black Bloc i la policia, que compta amb prop de 5.000 agents desplegats només a la capital francesa. Amagats sota paraigües i vestits de negre per evitar que els drons de la policia els poguessin identificar, els manifestants han començat a desfilar pels carrers de París i han protagonitzat greus incidents, amb el llançament de còctels molotov i material pirotècnic contra les forces de seguretat.

Les manifestacions a París han començat a les 14.00 hores i, poca estona després, ja s'han produït els primers incidents amb aparadors de botigues trencats i mobiliari urbà incendiat. La policia ha respost amb càrregues i llançament de gasos lacrimògens, una reacció que ha provocat més enfrontaments entre les forces de seguretat i els manifestants. Un agent ha quedat greument ferit quan els Blanck Bloc han llançat un còctel Molotov al mig d'un grup de policies, segons ha assenyalat el ministre de l'Interior, Gerald Darmanin.

El Black Bloc és un moviment social que utilitza tàctiques molt entrenades que consisteixen a maniobrar coordinadament, atacar amb pirotècnia o còctels Molotov, i portar roba fosca per ocultar la identitat dels participants i també per protegir-se davant l'ús d'esprais o gasos lacrimògens per part de la policia. Aquest dilluns, a París, s'ha vist com els manifestants han utilitzat paraigües negres per cobrir-se i evitar així poder ser gravats per drons. La Prefectura de Policia ha informat a les 15.00 hores que ja s'havien fet 30 detencions.

Incidents arreu de França

A banda de París, també s'han registrat aldarulls en altres ciutats com Lió, Nantes i Tolosa.  En el cas Lió, la mobilització ha concentrat centenars de persones i, igual que a la capital francesa, alguns grups han trencat els vidres d'establiments comercials i han cremat cotxes de luxe al centre de la ciutat, segons informa France Info. Pel que fa a Nantes, també s'han incendiat papereres davant la Prefectura (la delegació del govern francès), lloc on s'han produït enfrontaments entre manifestants i agents.  A Tolosa, després que la manifestació s'hagi desenvolupat amb normalitat, diverses persones han atacat un camió d'antidisturbis.