El moviment prodemocràcia de Hong Kong no s'atura. Pel pròxim divendres 23 d'agost, els manifestants que porten 11 setmanes consecutives sortint als carrers de la ciutat autònoma per protestar contra el control del règim xinès s'han convocat a formar la seva pròpia "Via Catalana", és a dir, una cadena humana.

La cadena humana, convocada per travessar Hong Kong de punta a punta i a les dues riberes de la ciutat seguirà les tres principals línies de metro i està inspirada -igual que la que es va fer a Catalunya per la Diada del 2013- en la bàltica, la qual va travessar Estònia, Letònia i Lituània per exigir la independència de la Unió Soviètica el 23 d'agost de 1989. Així doncs, la cadena humana a Hong Kong retrà homenatge al 30è aniversari de la realitzada als països bàltics.

La iniciativa ha estat ideada per un usuari en un popular xat online de Hong Kong. "Els països bàltics van ensenyar al món que estaven units. Els ciutadans de Hong Kong també estan units ara. Totes les nostres demandes han de ser ateses, especialment la principal: sufragi universal", ha comentat aquest usuari de nom 'Spring Worm'.

"El que és més important és que atraurem l'atenció dels mitjans internacionals per ensenyar a la comunitat internacional la nostra determinació i unitat per lluitar per la democràcia. Posarem Hong Kong al capdavant de l'agenda internacional, amb l'esperança de rebre més suport internacional", ha explicat.

Aquest mateix diumenge, els manifestants ja van fer una demostració de força amb una massiva manifestació que va arribar als 1,7 milions de participants, segons van informar els mateixos organitzadors.

Òmnium s'ha fet ressò de l'acció i ha donat suport als manifestants de Hong Kong a través d'un tuit. "La història ens mostra la millor manera de marcar la diferència: mobilització pacífica i cívica. Donem total suport a la cadena humana prodemocràcia que tindrà lloc a Hong Kong", ha escrit l'entitat cultural.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat