Hamàs ha mort un tinent coronel israelià, l'oficial de rang més alt fins ara. Mitjans de comunicació com The Jerusalem Post recullen que es tracta de Salman Habaka, que ha perdut la vida aquest dijous en l'ofensiva terrestre al nord de la Franja de Gaza. El cap de l'Estat Major de l'exèrcit israelià, Herzi Halevi, ha lamentat "el preu dolorós i difícil" dels combats a la zona —que han deixat fins ara 18 víctimes mortals entre els soldats israelians, un dels quals és el tinent coronel mort aquest dijous—.

🔴 Guerra entre Israel i Hamàs, DIRECTE | Última hora del conflicte i els atacs a Gaza

Habaka tenia 33 anys, dona i un fill de dos anys, era drus i dirigia una unitat blindada. Va ser dels primers a arribar al sud del país el 7 d'octubre i també un dels primers a participar en combats al quibuts Be'eri, on va matar desenes de milicians de Hamàs. En un vídeo des del camp de batalla, havia declarat: "A la victòria! No tenim cap altra opció que la victòria". Ara, la seva mort és un cop important per a l'exèrcit israelià.

D'altra banda, l'exèrcit israelià ha informat que les tropes han mort aquest dijous més de 130 milicians de Hamàs a la Franja de Gaza. "A les últimes hores, més de 130 terroristes han sigut neutralitzats", ha anunciat el portaveu militar, que ha detallat que els soldats han atacat per terra, mar i aire. També han destruït diversos complexos militars del grup islamista: "Les tropes de les Forces de Defensa d'Israel (FDI) han continuat lliurant batalles aferrissades contra els terroristes de Hamàs a la Franja de Gaza, mentre localitzen armes i destrueixen la infraestructura terrorista i els complexos militars de Hamàs".

Les forces israelianes ja envolten i ataquen l'interior de la ciutat de Gaza, en el setè dia d'ofensiva terrestre. "Hem avançat cap a una altra etapa important a la guerra. Les tropes són al cor del nord de Gaza, operant a la ciutat de Gaza, envoltant-la", ha assenyalat Halevi als mitjans de comunicació. El cap de l'Estat Major ha afegit que "les forces lluiten en una zona urbana densa i complexa, que requereix un combat professional i valentia". "Les forces terrestres van acompanyades d'intel·ligència precisa, amb foc des de l'aire i el mar", ha conclòs.