L'exèrcit d'Israel envolta i ataca la ciutat de Gaza, en el setè dia d'ofensiva terrestre. Així ho ha informat aquest dijous el cap de l'Estat Major de l'exèrcit, Herzi Halevi, que ha afegit que les seves tropes han "avançat cap a una altra etapa important a la guerra". "Les forces són al cor del nord de Gaza, operant a la ciutat de Gaza, envoltant-la", ha assenyalat. Aquest dimecres vam veure com estrangers i ferits abandonaven la ciutat mentre Israel enduria l'ofensiva al nord de la Franja. Residents palestins encara a Gaza han confirmat que les tropes israelianes envolten l'urbs mentre fan incursions i atacs localitzats.

🔴 Guerra entre Israel i Hamàs, DIRECTE | Última hora del conflicte i els atacs a Gaza

Halevi ha indicat que "les tropes estan lluitant en una zona urbana densa i complexa, el que requereix un combat professional i valentia". També ha detallat que "les forces terrestres van acompanyades d'intel·ligència precisa, amb foc des de l'aire i el mar". A més, ha assegurat que els soldats israelians compten amb "l'enorme avantatge" de la seva "camaraderia i l'esperit de batalla". "L'esperit de la societat israelià i la justícia de la nostra causa ens acompanyen en tot moment", ha dit. D'altra banda, ha destacat "el preu dolorós i difícil" dels combats a Gaza, que han deixat fins al moment 18 soldats israelians morts. Un d'ells és un tinent coronel mort aquest dijous, d'acord amb les últimes dades difoses per l'exèrcit.

L'entrada de combustible a la Franja de Gaza

D'altra banda, Halevi s'ha mostrat disposat a permetre l'entrada de combustible a la Franja per al seu ús en hospitals -sempre que s'esgotin per complet les reserves existents. "Fa més d'una setmana que ens diuen que s'acabarà el combustible en els hospitals, i no ha estat així", ha assenyalat. Aleshores, ha conclòs que faran "tot el possible per garantir que no arribi a la infraestructura de Hamàs i no serveixi als objectius de guerra". Poc després, l'oficina del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha assegurat que el govern israelià no ha autoritzat en cap moment el subministrament de combustible a la zona.

La declaració d'Halevi arriba poc després que el portaveu militar israelià informés que les tropes mantenen forts enfrontaments amb milicians de Hamàs en el nord de la Franja, en paral·lel amb intensos bombardejos. Netanyahu ha compartit un vídeo de la seva suposada visita als combatents terrestres: "Estem avançant. Res no ens aturarà. Seguirem endavant. Avançarem i guanyarem, i ho farem amb l'ajuda de Déu i amb l'ajuda dels nostres herois guerrers".