Un grup de hackers que comptaria amb el suport d'un govern estranger, ha robat informació del Departament del Tresor dels Estats Units, responsable de l'administració dels diners públics, i de l'Administració nacional de telecomunicacions i informació del departament de Comerç, segons informa Reuters. El govern estranger per ara no ha estat identificat.

El hackeig ha estat "altament sofisticat", i han pogut enganyar els controls d'autenticació de la plataforma Microsoft i supervisar el trànsit dels correus electrònics interns durant mesos. 

L'atac ha obligat al Consell de Seguretat Nacional a reunir-se aquest dissabte a la Casa Blanca. El seu portaveu, John Ullyot, ha assegurat que "el Govern dels Estats Units és conscient d'aquests informes i estem prenent totes les mesures necessàries per identificar i solucionar qualsevol possible problema creat arran d'aquesta situació". 

La investigació encara es troba en les primeres etapes i integra diverses agències federals, inclòs l'FBI

L'abast de l'atac encara no està clar i els experts d'intel·ligència dels Estats Units estan preocupats per si l'eina del grup de hackers es pot haver fet sevir per atacar altres departaments de l'administració.

Es dona el cas que el director de l'Agència de Ciberseguretat i Infraestructures, Christopher Krebs, va ser acomiadat en un tuit del 17 de novembre pel president nord-americà, Donald Trump.