Les forces armades del Regne Unit han patit un hackeig que les ha inhabilitat durant unes hores i que es va poder solucionar aquest diumenge a la nit; les autoritats del país ja estan investigant els fets per trobar els responsables de l'acte vandàlic. L'anunci el va fer el ministeri de Defensa que, en un missatge al seu compte de Twitter, va advertir d'una bretxa de seguretat als comptes de Twitter i Youtube de l'exèrcit i va afirmar que ja hi havia una investigació en curs. "L'armada es pren la seguretat de la informació de manera extremadament seriosa i està resolvent el problema. Fins que la investigació no s'hagi completat seria inadequat donar més informació", afegia la piulada que mostrava la gravetat i preocupació dels fets.

TUIT ministeri defensa regne unit 1
Piulada del ministeri de Defensa sobre l'atac

Elon Musk es cola a l'exèrcit britànic

Al compte de Youtube de l'exèrcit van començar a aparèixer vídeos sobre criptomonedes i imatges del magnat multimilionari Elon Musk. Per la seva banda, al compte de Twitter es van repiular missatges que semblaves estar relacionats amb els NFT (Non Fungible Token), que són formats digitals que permetem associar a un objecte virtual, com pot ser un vídeo, una animació o una cançó, un certificat gravat a la blockchain; es tracta de la tecnologia que serveix com a base de les criptomonedes com el bitcoin. Vindria a ser com un certificat digital d'autenticitat.

TUIT ministeri defensa regne unit 2
Piulada del ministeri de Defensa

L'atac es va produir aquest diumenge i el govern britànic es va posar a treballar ràpidament per solucionar-ho i sobre aquesta mitjanit s'ha arreglat. En un altre missatge a Twitter, el ministeri de Defensa ha comunicat que la bretxa estava arreglada i que la investigació avançava per bon camí. Segons ha pogut saber la cadena britànica BBC, el parlamentari conservador Tobias Ellwood, que també és el president del comité de defensa dels Comuns, ha afirmat que el problema és "seriós". "Espero que els resultats de la investigació i les accions preses es comparteixin adequadament", ha dit Ellwood. Aquesta no és la primera vegada que alguna xarxa social d'aquest estil és atacada: l'any 2020, els pirates informàtics es van apoderar dels principals comptes d'EUA en el que semblava una estafa de Bitcoin. Els comtpes afectats van ser els de personalitats com Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates, Barack Obama, Joe Biden y Kanye West.