Nou rumb per als Globus d'Or. L'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood (HFPA) s'ha dissolt i ha venut els premis a les productores Dick Clark Prods. (DCP) i Eldridge Industries, que a partir d'ara s'encarregaran de l'explotació dels premis del cinema —que arrosseguen un llarg historial de polèmiques des de 2021.  La transferència, que implica que els guardons passin ara a les mans d'una entitat amb ànim de lucre, suposarà la dissolució de la institució que va fundar aquests premis el 1943.

"El dia d'avui marca una fita important en l'evolució dels Globus d'Or", ha afirmat el president d'Eldridge, Todd Boehly, qui ja exercia com a conseller delegat interí de l'HFPA després que l'associació aprovés el juliol de 2022 ser una empresa la que administrés els seus actius. Fins aleshores, l'HFPA operava com una entitat sense ànim de lucre que tenia un contracte pel qual la cadena NBC pagava 60 milions de dòlars a l'any per produir la gala, uns diners destinats a causes benèfiques. 

Revertir la tendència negativa dels Globus d'Or

Els nous administradors hauran de gestionar la cerimònia anual dels Globus d'Or, i tenen l'objectiu de trobar noves oportunitats comercials per aconseguir revertir una tendència negativa, que els ha portat a passar dels 26,8 milions d'espectadors l'any 2005 fins als 6,3 milions de l'edició d'enguany. "La nostra missió és continuar creant la cerimònia de lliurament de premis més dinàmica de la televisió en directe vist a tot el món", ha assegurat el director executiu de Dick Clark Prods., Jay Penske, en el comunicat, on ha reconegut que el seu objectiu és arribar a "les noves audiències".

La 81a edició dels Globus d'Or està prevista per al diumenge 7 de gener de 2024, tot i que, encara no s'ha anunciat quin canal de televisió o plataforma de streaming la retransmetrà, després que la seva vinculació amb l'NBC expirarà a principis d'enguany. Així mateix, DCP, la productora més gran i propietària de programes d'entreteniment del món, pretén establir al costat d'Eldridge una nova Fundació Globus d'Or per continuar el llegat de recaptació de fons benèfics que ha caracteritzat a l'HFPA.

Els Globus d'Or de 2023 van suposar el retorn d'aquests guardons a la televisió després de la cerimònia no televisada de 2022, enmig de la polèmica per la falta de representació afroamericana entre els membres de l'HFPA. Un any abans, una investigació del diari Los Angeles Times va revelar que l'associació havia incorregut en suposats delictes de corrupció i tràfic d'influències a l'hora de triar als seus guanyadors, una dada que va provocar que actors com Tom Cruise, Scarlett Johansson i Mark Ruffalo retornessin els seus premis.