ÚLTIMA HORA | Segueix el minut a minut del conflicte Rússia - Ucraïna
La Fundació la Caixa destinarà 1,5 milions d’euros a la Creu Roja per potenciar tant l’atenció als desplaçats interns com a les persones acollides a Espanya a causa del conflicte a Ucraïna. Aquesta contribució es repartirà entre tres línies d’acció de l’organització humanitària: promoure la integració sociolaboral dels refugiats a Espanya, facilitar trasllats sociosanitaris de persones amb situacions d'extrema vulnerabilitat i atendre els desplaçats interns a la regió sud-oest d'Ucraïna i a la frontera amb Romania.

La integració sociolaboral de les persones refugiades i sol·licitants de protecció internacional es farà a través de plans personalitzats, que inclouen la cobertura de necessitats bàsiques, l’enfortiment del benestar emocional, l’assistència jurídica, els itineraris d’inserció laboral i el reforç escolar, entre altres eixos de treball. Una altra línia d'actuació consisteix a facilitar trasllats sociosanitaris en vehicles medicalitzats, ambulàncies, transports adaptats o avió de persones en situacions d’extrema vulnerabilitat que hagin de ser acollides a Espanya.

Atenció sobre el terreny

La Fundació la Caixa també donarà suport a l’atenció de la Creu Roja als desplaçats interns a la regió sud-oest d’Ucraïna i a la frontera amb Romania, una zona en què s’estan concentrant un gran nombre de persones, nombre que es preveu que vagi en augment. El punt d'atenció tindrà com a centre la ciutat de Txernivtsí. Creu Roja impulsa accions destinades a cobrir les necessitats més immediates dels refugiats procedents d'Ucraïna.

El director general de la Fundació la Caixa, Antoni Vila Bertrán, ha explicat que "amb aquesta iniciativa volem donar suport a la tasca imprescindible de la Creu Roja al conflicte a Ucraïna. Estem convençuts que aquest tipus d’aliances són la millor eina i la més eficaç per abordar una crisi humanitària que ens interpel·la i que exigeix el compromís i la solidaritat de tothom".  Aquesta col·laboració amb la Creu Roja s’afegeix a l’aportació d’1 milió d’euros que la Fundació la Caixa ha destinat a l’ACNUR amb l’objectiu de cobrir les necessitats més bàsiques com ara menjar, medicaments, articles d’higiene i un allotjament segur de les persones afectades a Ucraïna i als països fronterers.