Quatre dies després de la tornada a l'escola a França, el ministre d'educació, Jean-Michel Blanquer, ha dit aquest divendres que 22 establiments escolars han hagut de ser tancats per precaució després de detectar casos de Covid-19.

Blanquer ha assegurat a l'emissora Europe 1 que 12 establiments han tancat a la França metropolitana i 10 a l'illa de la Reunió, amb la qual cosa en sumen 22 dels 60.000 que hi ha a tot el país.

"Si parlem de classes estem entorn de 100 (classes tancades), però això canvia cada dia, evidentment," ha dit Blanquer.

Aïllament immediat

El ministre ha explicat que el protocol sanitari de precaució consisteix a aïllar immediatament l'alumne o professor que dona positiu, demanant-li que es quedi a casa.

"Després, les autoritats sanitàries porten una investigació per establir els contactes, es fan proves de diagnòstic i es prenen mesures si és necessari. Iniciem cada dia uns 250 protocols per sospita de Covid-19", ha explicat.

Segons aquest protocol, si es donen més de tres casos en un establiment ordenen el seu tancament, encara que són les autoritats les que prenen la decisió perquè "cada cas és particular".

França ha anotat aquest dijous per segon dia consecutiu més de 7.000 nous casos de coronavirus en 24 hores, amb un total de 7.157, que eleven a 300.181 els positius des de l'inici de l'epidèmia.

L'últim dia hi va haver a més 20 morts per Covid-19, amb el que sumen ja 30.706.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat