El land de Turíngia no perdona els partits que van pactar amb l'extrema dreta, els liberals i la CDU, segons un sondeig que s'ha publicat avui i que dóna el 40% dels vots a Die Linke. El partit liderat per Bodo Ramelow és el gran beneficiat pel vot útil, després que el candidat liberal va intentar descavalcar-lo amb l'extrema dreta, en una operació que va ser avortada personalment per la cancellera Angela Merkel.

Segons el sondeig, que fa referència a les pròximes eleccions que es celebraran al land, Die Linke quedaria amb el 40% dels vots, seguida dels ultres de l'AfD amb el 25%. I els altres partits quedarien amb un posicionament baix, i en algun cas fins i tot residual. La CDU obtindria el 14%, els socialdemòcrates un discret 7%, seguits dels Verds amb el 6%. En darrer lloc se situarien els liberals amb un petit 4%.

Es dona el cas que el líder del partit beneficiat per la seva defensa del cordó sanitari davant dels ultres -Die Linke- va ser un antic aliat del president a l'exili, Carles Puigdemont, quan va viure a Alemanya. Ramelow fins i tot va convidar Puigdemont a la festa d'aquest land alemany a Berlín, i va expressar llavors el seu suport als presos polítics i exiliats. Ho va compartir a les xarxes, tot donant una cordial benvinguda al mandatari català.