Les forces de seguretat d'Egipte van matar 40 presumptes terroristes en operacions en tres punts del país després de l'atemptat contra un autobús de turistes al Caire que aquest divendres va causar la mort a almenys tres turistes vietnamites i a la seva guia.

El Ministeri d'Interior va anunciar que les operacions es van fer a la península del Sinaí, als afores del Caire i a la província de Gizeh, a l'oest de la capital egípcia. Els terroristes estaven preparant i planificant atacs contra institucions de l'Estat, la policia i les Forces Armades, a més de contra objectius del sector turístic i llocs de culte cristians, segons va informar el Ministeri en un comunicat difós per l'agència oficial MENA.

Almenys 14 presumptes terroristes van ser morts en un tiroteig en una casa que feien servir de refugi al districte Sis d'Octubre, als afores del Caire. La policia en va matar 16 més en una operació a la zona d'Abne al Gizeh, a la carretera a l'oasi de Gizeh, a l'oest de la capital egípcia.

Deu presumptes terroristes més van ser morts en un refugi a la zona residencial Ibni Beitek a la ciutat d'Al Arish, capital de la província de Nord del Sinaí. Aquest grup tenia una gran quantitat d'artefactes explosius, armes de foc i munició de diversos calibres i material per fabricar bombes, diu el comunicat, que no va identificar a quins grups terroristes pertanyien els sospitosos.

Les operacions es van fer hores després de l'atemptat contra un autobús turístic en el qual van morir quatre persones, entre les quals tres turistes vietnamites, i deu més van ser ferides.

L'atemptat encara no ha estat reivindicat per cap grup terrorista i les autoritats tampoc no l'han atribuït a ningú. Ha estat el primer atac amb explosius contra turistes a Egipte des de l'atemptat de l'octubre del 2015 contra un avió rus que es va estavellar a la península del Sinaí després d'explotar l'aire, i en què hi van morir els 224 ocupants.

El país està en estat d'emergència des de l'abril del 2017, com a resposta a una sèrie d'atemptats terroristes contra unes esglésies al delta del Nil.

Foto: Imatge de l'atemptat contra un autobús ple de turistes, en què van morir tres turistes i la seva guia.