Els fiscals han retirat els càrrecs per una presumpta agressió sexual el 2016 en contra de l'actor Kevin Spacey, dies després que el jove que l'havia acusat desistís de manera definitiva dels assenyalaments, han informat mitjans locals.

El fiscal del districte de Cape & Islands, Michael O'Keefe, ha assenyalat, segons documents difosos per mitjans locals, que presentava un "Nolle prosequi", un terme legal que equival a "no estar disposat a perseguir", degut "a la falta de disponibilitat del testimoni".

El passat 5 de juliol, un jove que havia acusat Spacey d'agressió sexual, va retirar els càrrecs en el judici civil que es desenvolupava en un tribunal de Massachusetts.

El jove que havia presentat l'acusació, que és fill de la periodista de la cadena de televisió WCVB Heather Unruh, va denunciar que el juliol de 2016 l'actor, guardonat amb dos premis Òscar, li va posar la mà als pantalons dins d'un bar a Nantucket.

El presumpte incident va ocórrer quan l'acusador tenia 18 anys d'edat i el període de prescripció del presumpte delicte vencia en la mateixa setmana en la que demandant va prendre la decisió. Però Spacey, de 59 anys d'edat es va declarar el gener passat innocent dels càrrecs.

En una compareixença inesperada davant el tribunal el 3 de juny, Spacey va defensar la seva innocència i els seus advocats van instar el jutge que exigís una còpia forense "completa i inalterada" de les dades del telèfon del denunciant, ja que contindria missatges i fotografies que provarien la seva innocència.

Després d'això, els advocats defensors i la Fiscalia es van embrancar en una disputa entorn del telèfon de l'acusador que, pel que sembla, s'havia perdut. Segons la denúncia del jove, ell va començar a parlar de manera amistosa amb Spacey al bar en el qual treballava, i va mentir sobre la seva edat en assegurar que tenia 23 anys en lloc de 18.

El cambrer va explicar a la Policia que Spacey li va comprar diverses begudes alcohòliques -l'edat mínima per beure alcohol a l'estat de Massachusetts és 21 anys-, i li va insistir diverses vegades perquè anés a casa seva fins que, més tard, va acariciar la seva cuixa i va descordar els seus pantalons, fregant el seu penis durant uns tres minuts.

El jove ha dit que no sabia què fer perquè no volia ficar-se en problemes per beure sense tenir l'edat permesa i va publicar un enregistrament de part del presumpte frec sexual a la xarxa social Snapchat. Spacey afrontava una pena de fins a dos anys de presó si era declarat culpable.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat