Una presumpta activista del grup feminista Femen va ser detinguda aquest dilluns quan intentava emportar-se la figura del nen Jesús del pessebre instal·lat a la plaça de Sant Pere del Vaticà. La dona, de 24 anys i de nacionalitat ucraïnesa, va ser detinguda per la gendarmeria vaticana i la policia italiana per actes obscens en lloc públic, lesions a públic oficial i intent de robatori, van informar els mitjans italians.

El fet va passar el matí quan una dona que es trobava a prop del pessebre col·locat a la plaça de Sant Pere es va treure l'abric i va quedar seminua, amb el pit descobert, i va córrer cap a la figura del nen Jesús cridant en anglès: "God is woman" ('Déu és una dona').

La policia italiana i un membre de la gendarmeria van intervenir immediatament i van impedir que la dona s'emportés la figura. La van detenir mentre ella oposava resistència llançant-se a terra. Les forces de l'ordre també van detenir una altra jove que l'acompanyava.

El 2014, també el dia de Nadal, una altra presumpta activista del grup feminista va intentar igualment robar la figura del nen Jesús i també va ser detinguda i posteriorment posada en llibertat amb càrrecs.