L'FBI i l'Agència d'alcohol, tabac i armes de foc i explosius han anunciat recompenses de 75.000 dòlars (61.715 euros) a canvi d'informació sobre la possible col·locació de bombes casolanes durant l'assalt al Capitoli que va tenir lloc el 6 de gener. 

En un comunicat, les autoritats han assenyalat que aquest import serà lliurat a aquelles persones que donin dades sobre els sospitosos de dipositar els artefactes explosius, així com qualsevol informació "que porti a la seva ubicació, arrest i condemna".

"Aproximadament a les 13.00 hores del 6 de gener, diverses agències de Govern van rebre informació sobre la col·locació de bombes casolanes a la seu del Comitè Nacional Republicà (...) i, poc després, a la del Comitè Nacional Demòcrata a Washington", ha indicat l'FBI.

Pocs dies després de l'assalt, que es va produir durant la sessió de ratificació de la victòria de Joe Biden com a president del país i es va saldar amb cinc morts, l'FBI va oferir recompenses de 50.000 dòlars (uns 40.700 euros) per als que oferissin informació sobre els sospitosos. Durant l'assalt, més de 50 policies del Capitoli i de la Policia metropolitana van resultar ferits i diversos van ser hospitalitzats amb ferides greus.

Així acorrala l'FBI els assaltants del Capitoli

L'FBI de Washingtong  va publicar un comunicat similar titulat "Buscant informació" on s'informava que "el departament local de Washington de l'FBI sol·licita l’assistència del públic per tal d'identificar les persones que van entrar il·legalment a l'edifici del Capitoli dels Estats Units el 6 de gener, 2021, a Washington, D.C.. "Es demana a les persones que tinguin informació sobre aquests individus o a tot aquell que hagi estat testimoni d'accions violentes al Capitoli o prop de la zona, que es posi en contacte amb la línia telefònica gratuïta de l’FBI", s'ha afegit. En aquest cas, s'oferia 50.000 dòlars a tot aquell que pugui aportar informació sobre aquests individus.  

Els anuncis s'actualitzen constantment a mesura que s'identifiquen més participants de l'assalt. En un altre tuit declaren que "actualitzem contínuament els nostres cartells amb millors fotos! Utilitzeu l'enllaç de sota per veure fotos de persones que estem demanant ajuda al públic per a la identificació. Gràcies per la seva contínua ajuda i suport!

 

Imatge principal, comunicat de l'FBI / @FBIWFO