Un contingent militar turc va entrar ahir dijous a territori sirià i ara es dirigeix ara cap a zones de l’oest de la província d’Alep (nord-oest del país) properes a l’enclavament kurd d’Afrín, segons informen avui activistes i la principal milícia d’Idleb (també al nord-oest).

El portaveu de les Unitats de Protecció del Poble a Afrí (YPG en les seves sigles en kurd), Rojhat Roj ha confirmat que en les darreres hores un comboi militar provinent de Turquia ha entrat a Síria per la frontera a la província d’Idleb. A continuació, s’han desplaçat cap a l’oest d’Alep per finalment situar-se a zones al voltant d’Afrí.

Un centenar de militars desplegats

Roi ha detallat que són cent els soldats que han arribat a Síria, escortats per milicians de l’Organisme d’Alliberació del Llevant (la ex-filial siriana d’Al-Qaeda), que van armats amb armes automàtiques. Segons el portaveu, els militars turcs s’han dirigit a punts de contacte de les YPG.

L’Observatori Sirià de Drets Humans ha confirmat que el comboi de l’exèrcit turc va entrar a Síria per Kafr Losín, a la província d’Idleb, per després viatjar cap a l’oest d’Alep, protegits en tot moment per l’antiga rama d’Al-Qaeda. La cadena CNNTürk va apuntar ahir a la nit que el contingent turc es troba a Idleb per unir-se a les unitats exploratòries que ja hi són desplegades a la zona.

De moment, són 80 els soldats turcs que han anat a Síria, i d’aquí a uns dies els seguiran 40 més, segons un expert de CNNTürk.

“Forces de control per rebaixar tensions”

Dilluns l’Estat Major turc va informar en un comunicat que la missió dels seus militars a Síria és la de “establir punts de vigilància”, i que el motiu del desplegament és “rebaixar tensions”, dins del marc del l’acord assolit el passat mes de Setembre a la conferència d’Atsanà, en la qual participen com a països garants a Rússia, Iran i Turquia.