Els Estats Units han detectat un altre "globus espia" xinès. El Pentàgon ha informat que en aquests moments està sobrevolant Llatinoamèrica. "Estem veient informació d'un globus que està sobrevolant Llatinoamèrica.

Es tracta d'un altre globus de vigilància xinès", ha afirmat en una declaració enviada a la premsa el portaveu del Pentàgon, el general de brigada Patrick Ryder. Un funcionari del Pentàgon, preguntat per la cadena americana CNN, ha explicat que el globus no sembla dirigir-se cap als EUA.

No és el primer globus espia xinès que el Pentàgon detecta

Val a dir que aquest no és el primer globus espia xinès que Washington descobreix, ja que el Pentàgon ha anunciat aquest dijous que estava atent als moviments d'un "globus espia" xinès que sobrevolava l'estat de Montana (nord-est dels EUA), on hi ha un dels tres camps de sitges de míssils nuclears dels Estats Units. Els altres dos camps de sitges atòmiques es troben en dos estats limítrofs amb Montana: Dakota del Nord, a l'est, i Wyoming, al sud.

Doncs bé, segons ha explicat aquest divendres el Pentàgon, en les últimes hores el globus s'ha traslladat en direcció est i en aquests moments es troba al centre del país, a uns 60.000 peus de la superfície (18.288 metres). El Pentàgon ja ha recomanat al president Joe Biden que no prengui cap acció contra l'aparell per motius de seguretat, ja que podrien caure runes sobre la població.

Els globus espies xinesos creen una crisi diplomàtica entre els EUA i la Xina

La detecció del primer globus espia xinès ja ha provocat que el secretari d'Estat dels Estats Units, Antony Blinken, hagi decidit anul·lar la seva visita a Pequín prevista per la setmana vinent. Ara, caldrà veure si, davant la detecció d'aquest segon globus espia, la Casa Blanca pren alguna altra mesura. 

Blinken s'havia de convertir en el primer membre del gabinet del president nord-americà, Joe Biden, a visitar el país asiàtic, però les autoritats han decidit cancel·lar temporalment el viatge en espera de tenir més informació sobre el globus en qüestió.

Finalment, escau esmentar que Pequín ja ha admès que el globus és xinès, però ha indicat que "és un dirigible civil utilitzat per investigar, principalment, qüestions meteorològiques".

 

Imatge principal: Un home fa guàrdia a l'ambaixada dels Estats Units a Pequín