Les Forces de Síria Democràtica (FSD), una aliança armada liderada per milícies kurdes, s’han fet amb el control total de la ciutat de Al Raqa (nord-est) després de conquerir l’estadi municipal, l’últim reducte del grup Estat Islàmic (EI) a la ciutat, segons l’Observatori Siri de Drets Humans.

De moment, les FSD, que compten amb el suport dels Estats Units, encara no han confirmat la seva victòria contra els yihadistes a Al Raqa. No obstant això, el portaveu de la Coalició Internacional Contra Estat Islàmic, Ryan Dillon, ha confirmat que a hores d'ara les FSD tenen el control del 95% de Al Raqa, i que continuen les tasques de neteja a les últimes illes urbanes, el complet de l'Hospital Nacional i la rotonda de Al Naim.

Al Raqa, capital d’Estat Islàmic

La ciutat d’Al Raqa, situada a 90 quilòmetres de la frontera de Síria amb Turquia,  es va convertir l’any 2014 en la base d’operacions de la organització yihadista, després que l’EI li arrabassés als grups de rebels sirians que lluiten contra el president sirià Basar al Asad.

El control d’aquest territori ha permès als yihadistes expandir-se per Síria i l’Iraq.