Amb l'arribada al poder de les milícies talibanes a l'Afganistan, la xarxa s'omple d'imatges que exemplifiquen el caos, el terror i la desesperació dels ciutadans. Una de les últimes i més vistes és la d'una reportera pakistanesa, Sumaira Khan, que es troba enmig d'un tiroteig als carrers de Kabul mentre informa per Indus News. Malgrat el foc indiscriminat dels talibans contra la població, Khan no sembla immutar-se i acaba la crònica enmig del caos.

 

Sang freda

La periodista, que entre altres mitjans treballa per la BBC i per AlJazeera, sap mantenir la sang freda fins i tot davant d'una situació tan perillosa, on la gent que l'envolta fuig ràpidament quan els trets s'apropen. Però Khan no és cap estranya als talibans, i és que els ha arribat a entrevistar, preguntant-los sobre el futur dels drets de les dones sota el seu règim. Tant els mitjans com els espectadors no han dubtat a felicitar la reportera per la seva valentia a través de les xarxes socials.

Foc contra la població

En les últimes hores, les milícies talibanes han impedit l'accés a l'aeroport de Kabul, on centenars d'estrangers, col·laboradors i civils esperen fugir del país. Ara, els talibans han obert foc contra la població en un intent de dissuadir-los. Les imatges esgarrifants del caos i la desesperació que es viu en aquests moments a l'aeroport han omplert les xarxes i els mitjans d'arreu del món. La violència ha escalat de manera que ahir l'ambaixada nord-americana va posar en alerta l'aeroport de Kabul, prohibint als ciutadans dels EUA anar-hi sense autorització prèvia. 

 

Periodista evacuada

Els periodistes estrangers es troben en especial risc de persecució pels talibans. Ahir, la periodista Clarissa Ward de la cadena nord-americana CNN va ser evacuada de l'Afganistan. La reportera, que va narrar la caiguda del país sota el setge dels talibans, es va fer encara més coneguda després de viure un perillós enfrontament amb uns soldats talibans a Kabul, un episodi que es va fer viral arreu del món. Des del caòtic aeroport de Kabul, Ward va relatar el procés d'evacuació dels ciutadans i col·laboradors occidentals, que va poder viure de primera mà. "Som els afortunats", va declarar Ward en aterrar a Qatar. 

 

Foto principal: captura de pantalla del reportatge de Sumaira Khan per Indus News