Istanbul celebrarà nous comicis municipals el dia 23 de juny, després que l'autoritat electoral hagi acceptat avui la impugnació presentada per l'islamista AKP, el partit del president turc Recep Tayyip Erdogan, i hagi anul·lat la victòria de l'oposició socialdemòcrata.

La Comissió Electoral de Turquia (YSK) ha decidit per set vots a favor i quatre en contra acceptar la sol·licitud d'anul·lació de resultats i repetició d'eleccions presentada per l'AKP, anul·lant així l'estreta victòria del socialdemòcrata CHP, que va acabar amb 25 anys de governs islamistes a la principal ciutat turca.

Així ho ha anunciat a la xarxa social Twitter Recep Özel, representant de l'AKP a la Comissió Electoral.

Per la seva part, Ekrem Imamoglu, alcalde d'Istanbul pel socialdemòcrata CHP, ha anunciat que farà una valoració oficial quan la decisió del YSK sigui oficial. "Mai no perdrem l'esperança, tot sortirà bé. Ells cometen errors, fan coses dolentes, no perdrem l'esperança. Tot estarà bé", s'ha limitat a dir Imamoglu en un vídeo pujat a Twitter.

El candidat socialdemòcrata va guanyar les eleccions del 31 de març amb només 23.000 paperetes d'avantatge, d'un total de 8,8 milions de vots, segons els resultats preliminars de la Comissió Electoral, que van servir perquè el passat dia 17 assumís oficialment el seu càrrec d'alcalde.

L'AKP va reclamar primer el recompte dels 319.000 vots considerats nuls, després de totes les paperetes a diversos districtes i, finalment, va impugnar el resultat i va reclamar la repetició de les eleccions.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat