El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha exigit avui a l'Aràbia Saudita que extradeixi els 18 detinguts per l'assassinat del periodista Jamal Khashoggi perquè siguin jutjats per tribunals turcs. "Si l'Aràbia Saudita vol netejar aquesta taca, que lliuri aquestes 18 persones a Turquia i les jutjarem", diu Erdogan. També assegura que diumenge vindrà a Turquia el fiscal cap saudita que dirigeix la investigació de l'assassinat de Khashoggi.

El mandatari ha recordat que aquell dia, un equip de 15 ciutadans saudites va arribar a Istanbul, a part d'altres 3 que ja hi havien anat abans, i va assegurar que "se sap que ells van matar a Khashoggi i que l'assassí és entre ells". Erdogan assegura que arribaràn més proves i que no s'han de precipitar. "Las autoritats saudites anunciaran qui va matar Khashoggi", ha dit el president durant un discurs en un acte del seu partit, l'islamista AKP, a Ankara."Diumenge enviaran a Turquia el fiscal cap (saudita). Es reunirà amb el fiscal en cap d'Istanbul i mantindran una entrevista", ha anunciat.

Erdogan va retreure, a més, a Riad haver declarat en un primer moment que Khashoggi havia abandonat el consolat, on va acostar-se el dia 2 en recollir uns documents, i on va ser assassinat. El president turc diu que aquesta afirmació inicial de Riad va ser "una declaració infantil" que no es propia d'un estat seriós.