Victòria rotunda de la llista nacionalista Pè a Corsica (Per Còrsega), que uneix el partit autonomista de Gilles Simeoni i els independentistes de Jean-Guy Talamoni. Segons les estimacions electorals, la coalició hauria aconseguit un 56,9% dels vots, i milloraria així la puntuació de la primera volta dels comicis, que va ser del 48,3% dels sufragis. Els nacionalistes tindran 41 diputats al nou Parlament cors, davant dels 22 dels partits estatals francesos.

Per darrere hi tindrien el partit regionalista de dretes de Jean-Martin Mondoloni, que se situaria en segon lloc amb el 17,5% dels vots, seguit de la llista dels Republicans, liderats per Valérie Bozzi (12,8%), i la llista República en Marxa, de Jean-Charles Orsucci (12,8%).

L'abstenció, però, hauria estat alta: del 48,3%.

La coalició nacionalista reclama un estatut d'autonomia de ple dret per als propers tres anys, amb aplicació al llarg dels deu següents. De moment, la independència no és a l'ordre del dia, però sí deixar en mans dels corsos quin camí agafar en el futur en aquesta regió.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat