El grup terrorista Daesh, també conegut amb el nom d’Estat Islàmic (EI), ha afirmat avui a la seva revista setmanal Al Nabá que l’autor de l’atemptat de Nova York és un dels seus “soldats”. De moment, però, els gihadistes no han reivindicat oficialment l’autoria de l’atemptat, ni per mitjà de comunicats ni notes a l’agència Amaq.

Una columna a la revista gihadista relata breument l’atemptat de Nova York, citant informacions de mitjans i sense fer servir cap font interna del grup terrorista, com sempre sol fer quan reivindica atemptats comesos a l’estranger.

La publicació Al Nabá ha identificat al tirador amb l’àlies “Abu Abdulrib al Ameriki”, i ha assegurat que tant l’atac d’aquesta setmana com el que va tenir lloc el mes passat a Las Vegas són “una resposta dels soldats del califat als Estats Units i Europa a la trucada” del Daesh per respondre a l’ofensiva dels “creuats” contra els gihadistes a Síria i Irak.

Es creu que l’atacant de Nova York va actuar en solitari

Les autoritats estatunidenques creuen que l’autor de l’atropellament de Nova York, Sayfullo Saipov, va actuar en solitari, inspirat per tota la propaganda del Daesh que posseïa, segons ha afirmat el cap de la lluita antiterrorista de la policia de Nova York, John Miller, qui, en declaracions a la cadena de televisió CBS, ha expressat el convenciment de les autoritats que Saipov es va radicalitzar en arribar als Estats Units.