Un atac ucraïnès amb dron ha incendiat un gran dipòsit de combustible al port de Sebastòpol, base de la Flota russa del mar Negre a l'annexionada península de Crimea. El foc s'ha estès per una superfície de gairebé mil metres quadrats, però finalment ha pogut ser sufocat pels serveis d'emergència. L'atac no ha causat ferits ni ha suposat un perill per a les infraestructures civils properes. Els bombers i els serveis d'Intel·ligència russos són al lloc de l'incendi per obtenir més informació sobre els fets, segons ha detallat l'agència de notícies russa TASS.

"Un tanc de combustible està en flames a prop del carrer Germans Manganari, a la badia de Kazachya. Segons la informació preliminar, l'incendi va ser causat per l'impacte d'un avió no tripulat”, ha fet saber Mikhaïl Razvozhaev, governador prorús de Sebastòpol, a través del seu compte de Telegram. Razvozhaev també ha notificat que l'incident no repercutirà en el subministrament de combustible a la ciutat.

 Aquest no és el primer atac amb drons contra Crimea, ja que en els darrers mesos les autoritats russes han denunciat nombrosos atacs ucraïnesos contra la península, la majoria amb drons d'assalt. De fet, aquesta setmana el Servei Federal de Seguretat ha comunicat l'avortament d'un atac contra l'hospital naval de la ciutat de Simferòpol, capital peninsular. Davant d'aquesta onada d'atacs, les autoritats prorusses de Crimea han suspès la desfilada militar del 9 de maig, que commemora anualment el Dia de la Victòria sobre Alemanya nazi. Davant d'aquesta contraofensiva ucraïnesa, l'actual cap de govern de la República de Crimea ha informat de la construcció d'una línia defensiva fortificada entre la península i la resta d'Ucraïna.

Rússia buida una base militar a Crimea davant d'una possible ofensiva de Kíiv

Per reorganitzar les tropes i davant d'una possible contraofensiva ucraïnesa, les forces russes han buidat una base militar amb nombrosos vehicles blindats i armament d'artilleria ubicada a Medvedivka, al nord de Crimea (sota control rus des del 2014). I és que Ucraïna contempla la recuperació de Crimea com a condició per declarar la seva victòria davant Rússia. Escau esmentar que, abans de l'arribada de l'hivern, hi havia rumors sobre un possible intent ucraïnès d'entrar a la península, que acull un important armament naval rus.