Dos vaixells amb activistes solidaris amb Gaza salparan el setembre des del port de Barcelona amb destinació a la franja palestina, ha informat avui el cap del comitè popular de suport a aquesta zona, Isam Yusef. Els vaixells partiran a mitjans de setembre per protestar pel bloqueig que Israel imposa a aquest territori des del 2007, quan el moviment islamista Hamas va aconseguir el seu control, informa l'agència local Maan.

Segons Yusef, la majoria dels activistes que aniran a bord dels vaixells "Amal" (Esperança) i "Zaytuna" (Oliva) pertanyen organitzacions de la societat civil i estaran encapçalats per dones, entre elles la premi Nobel de la Pau Mairead Maguire. La campanya Mujeres Rumbo a Gaza, de la Flotilla de la Llibertat, pretén "denunciar i trencar l'il·legal i inhumà bloqueig israelià a la Gaza".

En una declaració que va fer aquest diumenge a la Franja, Yusef va instar els palestins i la comunitat internacional a donar suport a aquesta iniciativa de dones. Va subratllar que ajudarà a realçar la lluita dels palestins per un Estat independent i contra la violació per Israel dels drets humans.