Dues persones de nacionalitat espanyola haurien mort a la cadena d'atemptats a diverses esglésies i hotels de luxe d'aquest diumenge a Sri Lanka. Es tracta d'una parella de Pontecesures, a Pontevedra.

Segons ha informat l'alcalde de la localitat a EFE, Juan Manuel Vidal, els dos estaven de vacances a Sri Lanka. Un dels morts és Alberto Chaves, que treballava en la filial de l'empresa Profand a la Índia. Tenia 31 anys. La seva xicota, María González Vicente, de 32 anys, treballava en l'empresa de la seva família, en Padrón, especialitzada en equipament laboral. 

L'alcalde de Pontecesures, ha admès que se sent "una mica sobrepassat" ja que la jove vivia a escassos metres de casa seva. El govern municipal ha convocat aquesta tarda una reunió de portaveus i aquest dimarts hi haurà un ple extraordinari en el qual es decretaran diverses jornades de dol oficial. També hi haurà dol oficial en el municipi de Rianxo, d'on era originari Alberto Chaves.

Per la seva part, una portaveu de la companyia de Vigo Profand, dedicada als productes congelats del mar, ha transmès a Efe la seva consternació per la mort d'Alberto Chaves, i s'ha ofert a ajudar en tot el possible la família.

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha lamentat a Twitter la mort dels dos joves gallecs. 


De moment, el Ministeri d'Exteriors només ha confirmat la "desgraciada mort de dos ciutadans de nacionalitat espanyola". Fonts d'aquest departament han assegurat que l'ambaixada està realitzant gestions per obtenir a la màxima brevetat els certificats oficials per part de les autoritats judicials de Sri Lanka.

 

El Govern de Sri Lanka ha atribuït els atacs terroristes, que han deixat a almenys 290 morts i 500 ferits, a un grup gihadista local, que hauria rebut ajuda externa d'una organització terrorista.