El president dels Estats Units, Donald Trump, ha cessat avui de manera fulminant a Rex Tillerson com a secretari d'Estat i va anunciar que serà substituït per l'actual director de l'Agència Central d'Intel·ligència (CIA), Mike Pompeo.

"Mike Pompeo, director de la CIA, serà el nostre nou Secretari d'Estat. Farà un treball fantàstic! Gràcies Rex Tillerson pel seu servei!", va dir Trump en el seu compte de Twitter, des d'on ha confirmat que una dona ocuparà per primera vegada el càrrec de director de la CIA.

A finals de novembre, el diari The New York Times va informar que el mandatari nord-americà planejava rellevar a Tillerson per situar a Pompeo al capdavant del Departament d'Estat però la Casa Blanca el va negar i Tillerson va continuar en el càrrec.

Tillerson va avançar aquest dilluns la seva tornada a Washington des de l'Àfrica, on es trobava realitzant una gira de treball per diversos països. Segons el seu portaveu, la tornada es va deure que tenia qüestions urgents per abordar a la capital nord-americana.