La possible imputació de Donald Trump per haver comprat amb més de 130.000 euros el silenci d'una actriu porno, Stormy Daniels, sobre les seves relacions sexuals està a punt de resoldre's. Mentrestant, l'expresident dels Estats Units continua amb la seva carrera per tornar-se a presentar com a candidat del partit demòcrata en les eleccions presidencials del 2024 en la que ha topat amb un rival dur, el governador ultraconservador de Florida, Ron DeSantis. Per això, aprofita la seva xarxa social, The Truth Social, i els seus mítings polítics per advertir de les conseqüències que podria tenir la seva imputació, tot declarant-se "l'home més innocent de la història". En un vídeo compartit a la plataforma que va crear quan va ser expulsat de la resta d'aplicacions va advertir de "mort i destrucció" si el fiscal de Manhattan l'imputa per aquests suborns. 

Fallen les previsions de Trump sobre la seva detenció 

Donald Trump ha anat especulant en els últims dies sobre la seva detenció, tot i que aquesta encara no s'ha produït. La setmana passada donava per fet que dimarts 21 de març seria detingut, un pronòstic fallit. Des de llavors, ha continuat mantenint que la detenció és imminent, però 8 dies més tard del primer anunci continua lliure i fent mítings polítics, l'últim a la ciutat de Waco, Texas, on ha reivindicat l'assalt al Capitoli dels seus seguidors el 6 de gener del 2021, dues setmanes abans de la investidura de Joe Biden. Actualment, un gran jurat està estudiant al Tribunal Penal de Manhattan si presenta càrrecs contra Trump per un pagament el 2016, any en què va guanyar les presidencials, a Stormy Daniel perquè no parlés sobre relacions sexuals que haurien mantingut el 2006. Davant aquests fets, l'expresident s'ha declarat a "l'home més innocent de la història del nostre país", rebutjant totes les acusacions. 

"No tenen res!", ha clamat Trump davant un públic entregat que ha omplert l'Aeroport Regional de Waco. Així, s'ha presentat com una víctima de la justícia nord-americana l'any en què comença la seva carrera per tornar a presidir el país. A més, ha titllat d'escòria els advocats que porten el seu cas a la fiscalia. Sense cap mena de proves, ha assegurat que l'oficina del fiscal del districte novaiorquès Alvin Dragg està prevaricant actuant sota la direcció del Departament d'"Injustícia" del país per intentar imputar-lo per aquest pagament, que, ha aclarit, no és cap delicte, segons el seu criteri.

"Han fracassat, només ens han fet més forts" 

Només baixar del seu avió privat tunejat amb el seu nom, Trump ha volgut expressar el seu suport als assaltants al Capitoli, seguidors del magnat que no acceptaven que hagués perdut les eleccions contra Joe Biden. "Sota Biden, els patriotes americans estan sent arrestats i en captiveri com si fossin animals", assegurant que les presons són un infern. Sobre la seva situació judicial, a l'espera de si finalment és detingut o no com ell mateix havia previst, ha assegurat que "els enemics estan desesperats per detenir-nos. Els nostres oponents han fet tot el possible per aixafar el nostre esperit i fer-nos defallir. Però han fracassat. Només ens han fet més forts. I el 2024 és la batalla final, serà la més gran. M'heu de tornar a posar a la Casa Blanca, el seu regnat haurà acabat i Amèrica serà una nació lliure una altra vegada". Amb tot, si el 2016 i el 2020 no hi havia cap altre candidat al seu partit capaç de fer-li ombra, ara haurà de lluitar a les primàries contra un altre pes pesant, el governador Ron DeSanits.